Chifteluțe / Carne tocată

Perișoare de pui în sos bechamel

Pentru că pieptul de pui face parte dintre preferințele noastre în materie de carne, de data aceasta am pregătit rețeta Perișoare de pui în sos bechamel.

Sosul bechamel a ieșit tare gustos, cu foarte puțină făină adăugată și cu multă nucșoară.

Am adăugat și cremă de brânză cu verdeață și mult parmezan și i-au dat un gust demențial.

Tot din piept de pui mai pregătim și chifteluțe la cuptor – Vedeți Rețeta Aici!

Dar mai găsiți pe blog și un colaj de Rețete cu carne de pui, pentru toate gusturile.

Rețetă de perișoare de pui în sos bechamel

Perișoarele se pot prepara și din alte tipuri de carne: porc, vită, chiar și pește.

Însă la sosurile albe cele mai potrivite sunt de pui că nu au grăsime. Sosurile albe sunt mai grase, mai consistente.

Un alt sos, tot alb, care ne place mult, este sosul de ciuperci. Voi prezenta într-o rețetă viitoare un delicios sos de ciuperci cu paste și pui.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

Perișoare de pui în sos bechamel

Gătește Perișoare de pui în sos bechamel

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Perișoare de pui în sos bechamel

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez
  • 500 ml apă
  • 1 lingură legume uscate
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 50 gr unt
  • 1 lingură făină
  • 200 ml smântână de gătit
  • 140 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 50 gr parmezan răzuit
  • 1 linguriță nucșoară
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de linguriță piper alb
  • câteva fire de mărar verde

Mod de preparare

Cum preparăm Perișoare de pui în sos bechamel.

Punem un vas cu apa la fiert.

Între timp, tocăm carnea, tocăm ceapa și clătim bine orezul. Apoi le amestecăm, adăugăm și un ou, puțină sare și puțin piper.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm 1/2 linguriță de sare grunjoasă și legumele uscate.

Formăm perișoarele și le scufundăm în apa care fierbe. Adăugăm și o foaie de dafin și lăsăm perișoarele să fiarbă până se ridică la suprafață.

Verificăm dacă sunt fierte și le scoatem într-o sită.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit și adăugăm un cățel de usturoi strivit. Lăsăm usturoiul doar până se topește untul, apoi îl îndepărtăm și adăugăm făina. Amestecăm intens, până când făina absoarbe tot untul topit.

Adăugăm, treptat, supa de la perișoare și amestecăm continuu pentru omogenizare.

Când am terminat cu supa, adăugăm smântâna lichidă și crema de brânză.

Amestecăm până se omogenizează sosul, apoi adăugăm un cățel de usturoi răzuit fin, nucșoara și piperul alb.

După 2-3 minute, adăugăm parmezanul răzuit și scufundăm perișoarele de pui în sosul bechamel.

Le lăsăm să mai fiarbă împreună cu sosul 5 minute, timp în care adăugăm mărarul verde, tocat și potrivim gustul cu ce mai trebuie.

Sunt chiar delicioase perișoarele de pui în sos bechamel și foarte sățioase, destul de calorice, dar merită preparate din când în când!