Reteta Piept de pui cu legume, o mancare gustoasa, usor de preparat. Puteti folosi ingrediente pe care le aveti la indemana ori puteti sa scoateti sau adauga legume dupa propriul gust .
Ingrediente:
- 500g piept de pui
- 200g costita afumata
- 4 linguri sos de soia
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 dovlecei mici
- 100g muguri de fasole (sau soia)
- 240g fasole rosie (fiarta)
- 3-4 linguri ulei de masline
- piper proaspat macinat
Mod de preparare pentru reteta de piept de pui cu legume:
- Pieptul de pui se taie fasii si se pune la marinat 30 minute inainte in sosul de soia.
- Tocam legumele: usturoiul marunt, ceapa fasii subtiri, dovleceii bastonase fine iar morcovul cu aparatul de curatat legume. Intr-o tigaie mare de teflon(sau wok) punem uleiul de masline, lasam sa se incalzeasca si rumenim fasiutele de pui.
- Cand sunt gata, le scoatem si continuam cu ceapa si usturoiul (le lasam 2-3 min), adaugam dovleceii, morcovul si costita afumata. Acoperim si lasam la foc mic 10 min sa se inmoaie legumele.
- Completam cu mugurii de fasole si fasolea, mai lasam cateva minute si la final adaugam fasiile de piept. Amestecam usor, saram daca mai este nevoie si piperam.
- Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.