Ne place tuturor pizza si nu trece luna sa nu coc macar o data. Zilele trecute am facut pizza cu ciuperci si masline , o combinatie care este pe gustul meu .Am folosit ciuperci proaspete pentru ca le aveam ramase de la o garnitura si masline taggiasche (un soi de masline negre cu un gust deosebit din regiunea Liguria,Italia ) .
Ingrediente:
- Aluat
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
- 300 ml apa calda
- Topping
- 500 g ciuperci proaspete (sau 300 g conservate )
- 5-6 linguri de masline negre
- 200 ml suc concentrat de rosii (passata )
- 200-250 g mozzarella
- frunze de busuioc sau oregano
Mod de preparare pentru reteta de pizza cu ciuperci si masline:
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.