Daca va place somonul afumat, va propun sa incercati o pizza cu dovlecei si somon afumat.
Este o combinatie atat de buna incat as putea s-o mananc saptamanal :). Incercati-o si va veti convinge!
Dar gasiti pe blog mai multe Retete de pizza, de unde va puteti inspira.
De asemeni, gasiti si multe Retete cu somon.
Ingrediente:
- Aluat pentru doua blaturi de 34-35 cm
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
- 300 ml apa calda
- 1-2 dovlcei (250 g)
- 100 g somon afumat
- 200 ml suc concentrat de rosii
- 250 g mozzarella
- 3-4 linguri de ulei de masline
- busuioc/oregano
Mod de preparare pentru reteta de pizza cu dovlecei si somon afumat:
Cernem faina intr-un bol mare, facem o gropita in mijlocul ei, punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta (din cantitatea de 300 ml) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata.
Adaugam si sarea, apoi incepem sa amestecam cu o lingura de lemn, turnand apa calduta in fir. Cand am incorporat apa, punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline.
Acum incepemsa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios. Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale.
Crestam suprafata aluatului, acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam la dospit pentru 40 -50 de minute, in loc caldut, ferit de curenti de aer. Trebuie sa-si tripleze volumul.
Cat timp dospeste aluatul spalam, taiem dovleceii in felii subtiri si ii frigem in tigaia grill pe ambele parti. Nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, se vor mai gati si in cuptor. Presarati pe ei sare dupa gust.
Impartim apoi aluatul in jumatate si intindem doua discuri mari ,de 34-35 cm pe care le punem in tavi acoperite sau nu cu hartie de copt.
Ungem discurile cu sucul de rosii, distribuim dovleceii, somonul afumat rupt bucatele, mozzarella rupta cu mana si ea. Decorati cu busuioc proaspat sau oregano si deasupra fiecareia turnati in fir cate doua linguri de ulei pe fiecare.
Incingeti cuptorul la putere maxima(240°C la mine) si coaceti pizza 15-20 de minute. Savurati-o calda, este grozava!
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.