Aperitive

Placinta spirala cu spanac si branza

 

Placinta spirala cu spanac si branza este o reteta atat de draga mie si alor mei, incat am zis ca este musai sa fie prezenta si pe blog. Este gustoasa si aratoasa. Se prepara foarte usor si poate fi servita pe un platou cu aperitive festive sau mancata calduta, alaturi de o salata.

Am preparat-o cu aluat foietaj dar se poate face la fel de bine si cu foi de placinta subtirele,facute in casa sau cumparate. Orice varianta ati alege, eu va asigur ca este o placinta delicioasa si aspectuasa, care va fi pe placul vostru si-al celor dragi.

 

Ingrediente:

 

  • 2 pachete de aluat foietaj ( 2 x 275 g)
  • 650-700 g spanac proaspat
  • 150 g branza telemea
  • 2 oua (folosim doua unul intreg si un albus pentru umplutura iar galbenusul il oprim pentru uns)
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • 1 lingura de marar
  • 1/2 lingurita de sare
  • seminte albe si negre de susan
  • 2-3 linguri de lapte

Mod de preparare pentru reteta de placinta spirala cu spanac si branza:

 

In primul rand spalam foarte bine in cateva ape spanacul, apoi punem la fiert un vas cu apa si oparim spanacul.Il lasam doar pana se inmaoie, nu-l fierbem.

Apoi il scurgem, il stoarcem de apa si-l tocam foarte marunt.Mi-au ramas exact 300 de g.

Il transferam intr-un bol, adaugam telemeaua rasa, oul intreg si albusul,mararul tocat si sarea. Amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi incorporam si smantana.

Umplutura trebuie sa fie cremoasa dar sa nu curga.

Desfacem apoi foietajul si-l taiem fasii de 5-6 cm. Mie mi-au iesit cate 5 fasiute din fiecare foaie,asadar 10 in total.

Placinta spirala cu spanac si branza

Am imparit in mod egal umplutura pe fiecare fasiuta. Am rulat si am inceput sa asez rulourile formate in forma de spirala, incepand din mijlocul tavii ( de 30 cm diametru).

Apoi am uns suprafata cu galbenusul de ou, amestecat cu 3 linguri de lapte. Iar deasupra am presarat seminte de susan albe si negre.

Placinta spirala cu spanac si branza

Am copt placinta, in cuptorul preincalzit la 200° C, pentru 30 de minute. Dupa cum am spus, este buna mancata calda, dar si rece este delicioasa.

Spor la treaba si pofta buna!

Placinta spirala cu spanac si branza

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.