Dulciuri

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

 

Asa cum va spuneam pe pagina de facebook,ieri am facut o prajitura cu biscuiti si ciocolata, extrem de simpla,din doar trei ingrediente.

Este foarte gustoasa,se face rapid si necesita foarte putine ingrediente.

O puteti aroma dupa propriul gust cu vanilie,rom sau chiar portocala si decora dupa imaginatie cu ce aveti la indemana.

Eu am ras putina ciocolata amaruie si alba deasupra, cu cutitul pentru curatat legume .

Sper sa va placa si s-o incercati,va asigur ca este delicioasa,mai ales daca sunteti iubitori de ciocolata.

 

Ingrediente:

 

  • 400-430 g biscuiti simpli
  • 300 g ciocolata (50% cacao)
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • aroma la alegere
  • Decor
  • 50 g ciocolata amaruie
  • fulgi de ciocolata amaruie si alba

 

Mod de preparare pentru prajitura cu biscuiti si ciocolata:

 

Acoperim o tava de chec cu dimensiunile L=30 cm,l=11 cm si h=7 cm cu folie alimentara (ne va ajuta sa scoatem rapid prajitura din forma) si pregatim biscuitii sa-i avem la indemana.

Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca ,o aducem la punctul de fierbere,stingem focul si adaugam ciocolata tocata.Amestecam bine pana cand ciocolata este topita complet.

Sau le puteti pune impreuna pe baie de abur si amestecati pana cand se topeste ciocolata.Adaugati vanilie,rom sau ce aroma va place.

prajitura cu biscuiti si ciocolata.jpg2

Asezam un strat de biscuiti pe fundul tavii si intindem un strat fin din crema. Continuam cu alt strat de biscuiti,apoi crema si tot asa pana terminam ingredientele.

*Daca doriti ca prajitura sa fie mai cremoasa,insiropati biscuitii in cafea indulcita sau un sirop de zahar ars ,aromat cu rom.

Nu exagerati cu stratul de crema pentru ca va trebui sa va ajunga pana la terminarea biscuitilor. Daca se raceste,mai incalziti-o pe foc mic,trebuie sa fie calda sa poata ajuta biscuitii sa se inmoaie.

prajitura cu biscuiti si ciocolata.jpg3

Cand ati terminat,acoperiti cu folie alimentara si presati usor pe toata suprafata.Lasati vreo 20-30 de minute si apoi dati tava la rece.

DSC_0308

Dupa cateva ore,desfaceti folia si rasturnati prajitura pe un platou.

DSC_0311

Topiti ciocolata (50 g ) si acoperiti prajitura,apoi decorati-o cu ciocolata rasa. Dupa ce s-a intarit si decorul,o putem felia si manca .

Spor la treaba si pofta buna !

DSC_0312

prajitura cu biscuiti si ciocolata.jpg1

DSC_0344

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.