Dulciuri

Prajitura cu branza dulce si nutella

Prajitura cu branza dulce si nutella, reteta rapida. Prajitura cremoasa cu branza de vaci si nutella, o combinatie delicioasa si usor de preparat.

Prajitura cu branza dulce si nutella este una dintre cele mai simple, delicioase si usor de facut desertuuri. Cu cateva ingrediente simple obtinem o prajitura cremoasa si gustoasa, care va fi pe placul tuturor.

Daca nu va place nutella, folositi fructe proaspete sau congelate. Va asigur ca rezultatul va fi grozav, orice combinatie ati alege sa faceti. Dacă vă este poftă de un desert vegan, rapid și simplu de preparat, poți testa și o negresă din doar două ingrediente.

prajitura cu branza dulce si nutella

Ingrediente

  • 800 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita vanilie
  • 80 g faina (4 linguri pline)
  • 50 g amidon (3 linguri)
  • 150 g nutella( sau fructe proaspete/congelate)

 

Mod de preparare pentru reteta prajitura cu branza dulce si nutella

 

Intr-un bol incapator puneti ouale, sarea, zaharul si vanilia. Mixati bine 2-3 minute pana cand obtineti o compozitie cremoasa, densa si dubla in volum.

Adaugati  branza de vaci si mai mixati un minut.

Apoi incorporati faina cernuta impreuna cu amidonul, folosind tot mixerul sau o lingura/spatula.

*Nu se pune praf de copt sau alt agent de crestere. Prajitura cu branza dulce si nutella va trebui sa fie densa si cremoasa, nu pufoasa si aerata.

prajitura cu branza dulce si nutella

Veti obtine o compozitie densa dar care curge de pe spatula.

Nutella amestecati-o cu 6-7 linguri din aluatul prajiturii.

*Daca folositi fructe proaspete, inainte de a le aseza deasupra prajiturii, presarati peste ele faina sau amidon. La fel procedati si cu cele congelate.

Acoperiti cu hartie de copt o tava de 23×30 cm (merge si una mmai mica) si turnati compozitia alba. Deasupra puneti cu o lingurita, din loc in loc, pe cea cu nutella. Treceti pe toata suprafata cu o scobitoare si creati efectul marmorat.

Coaceti prajitura 45-50 de minute la 170°C. Cand marginile a inceput sa se rumeneasca usor, prajitura cu branza dulce si nutella este gata.

Pentru siguranta, bagati o scobitoare in partea alba si, daca iese curata, prajitura este coapta. Nu trebuie rumenita pentru ca va deveni uscata, nu cremoasa.

Lasati-o sa se raceasca si taiati-o in forma dorita. Este un deliciu. Pofta buna!

prajitura cu branza dulce si nutella

prajitura cu branza dulce si nutella

 

Alte retete asemanatoare >>>

prajitura cu branza si cacao

placinta-cu-branza-si-foi-de-casa

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.