Dulciuri

Prajitura cu branza si cacao

De cand s-a mai racorit afara nu ma pot abtine sa nu aprind cuptorul aproape in fiecare zi. Aveam pofta de ceva dulce si am ales sa fac prajitura cu branza si cacao sau prajitura Rudy, cum mai este cunoscuta. Nu e greu de facut si nu necesita cine stie ce ingrediente iar rezultaul este minunat. Aluatul fraged cu cacao se combina perfect cu umplutura cremoasa si aromata de branza dulce sau ricotta.

Va invit s-o incercati, va asigur ca este delicioasa!

Ingrediente

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 pachet de praf de copt (7 g)
  • 2 linguri de cacao
  • Umplutura
  • 750 g branza dulce de vaci (sau ricotta scursa bine )
  • 3 oua
  • coaja de la o jumatate de lamaie (sau esenta de vanilie/extract sau zahar vanilat )
  • 200 g zahar
  • stafide (optional )

 

Mod de preparare pentru prajitura cu branza si cacao

Prima data pregatim aluatul. Punem toate ingredientele intr-un bol si framantam bine pana obtinem un aluat omogen.
Fiind un aluat fraged, nu trebuie framantat in exces, este suficient sa se incorporeze bine toate ingredientele.
 Il impartim in doua bile egale pe care le tinem la frigider cel putin 30 de minute sau 10-15 minute la congelator.
Intre timp amestecam intr-un bol ingredientele pentru umplutura. Eu am preferat coaja de lamaie in locul vaniliei, se potriveste perfect cu branza iar in locul branzei dulci de vaci am pus ricotta (urda ) bine scursa.
Intr-o tava (25×35 cm ) unsa cu unt si tapetata cu faina radem uniform pe razatoarea mare prima bila de aluat. Punem umplutura si nivelam bine, apoi radem si a doua bila.
Prajitura cu branza si cacao
Coacem prajitura cu branza si cacao, 40-45 de minute la 180 °C. Dupa ce s-a racit complet se poate taia in forma dorita. Pofta buna!
Prajitura cu branza si cacao

Daca ai incercat reteta,fa-i o poza si trimite-o alaturi de numele tau la  retetefeldefel@yahoo.it   si-o voi atasa la finalul postarii!
 
Flavya Georgeta Asoltanei a testat prajitura si i-a iesit grozav de bine !
Prajitura cu branza si cacao

Si Lory a incercat reteta si i-a placut foarte mult.Multumesc. 🙂

Prajitura cu branza si cacao

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.