Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si banane

Daca va place gustul bananelor in dulciuri trebuie neaparat sa incercati  aceasta prajitura cu ciocolata si banane, e delicioasa, are o textura minunata iar combinatia de banane cu ciocolata este absolut grozava.

In sfarsit temperaturile au mai scazut cu cateva grade dupa ce ieri a plouat torential, cam o jumatate de zi si mi-am permis sa aprind cuptorul pentru a testa prajitura Andreei, la care imi statea gandul de multisor.

 

Ingrediente:

 

  • 2 oua
  • 250 ml apa calduta
  • 120 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 3 banane coapte bine
  • 1 pastaie de vanilie (sau o lingura de extact de vanilie/o esenta)
  • 250 g zahar
  • 275 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 si 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un varf de lingurita de sare

Decor :

  • 250 g ciocolata (am folosit amaruie)
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • un cubulet de unt (30 g  )

Mod de preparare pentru reteta prajitura cu banane si ciocolata

 

Bananele decojite le punem intr-un bol incapator si le zdrobim cu o furculita. Adaugam extractul de vanilie, ouale batute, apa calduta, laptele, uleiul si zaharul si amestecam pentru omogenizarea compozitiei. Incorporam si cacaua cernuta, apoi faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul, amestecand continuu cu un tel.

Acoperim o tava (25×30 ) cu hartie de copt sau o ungem cu unt, turnam compozitia si coacem 35-40 de minute la 180°C, in cuptorul incalzit inainte.

Cat timp se coace prajitura, pregatim topping-ul. Din ingredientele date se obtine o cantitate generoasa de ganache, daca nu va place prea ciocolatoasa puteti sa reduceti cantitatea la jumatate, va fi suficienta pentru a acoperi prajitura. Eu am pus toate ingredientele intr-un castron ceramic si am bagat la microunde in secvente de cate 30 de secunde, amestecand de fiecare data pana ce s-a topit uniform toata ciocolata.

Cand prajitura s-a racit complet am decorat-o cu glazura de ciocolata. Puteti da frau liber imaginatiei, eu am lasat-o asa simpla dar puteti decra cu bombonele colorate, fulgi de migdale,nuci macinate, perle de zahar sau cu ce vreti si aveti la indemana.
Multumesc Andreea!
V-o recomand din tot sufletul, e un rasfat pentru ciocolatosi!

Spor la treaba si pofta buna!

prajitura cu ciocolata si banane

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.