Site icon Rețete Fel de Fel

Prajitura cu ciocolata si ghimbir

Prajitura cu ciocolata si ghimbir

Prajitura cu ciocolata si ghimbir, o reteta simpla, fara siropuri sau creme sofisticate, dar extrem de aromata si buna, iar combinatia ghimbir-ciocolata este una foarte, foarte reusita. Cu siguranta o sa va placa.

 

Ingrediente:

 

  • 140 g faina alba
  • 70 g faina integrala
  • 160 g unt
  • 140 g zahar
  • 1 lingurita de miere
  • 50 g ghimbir proaspat
  • 3 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare pentru reteta Prajitura cu ciocolata si ghimbir:

 

Preincalzim cuptorul la 180 °C. Curatam ghimbirul si-l dam pe razatoarea mica. Separam ouale si albusurile le  mixam pana obtinem o bezea tare.
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza, adaugam galbenusurile, mierea, cele doua tipuri de faina amestecate cu praful de copt, laptele, ghimbirul ras si albusurile batute.
Ungem cu unt o forma rotunda cu inel detasabil (22-24 cm diametru) si punem compozitia, niveland cu o spatula. Coacem 35-40 de minute la 180 °C.
Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si decoram tortul cand este rece. Eu, de data asta am folosit o glazura-fondant care mi-a ramas de la o alta prajitura, dar mi s-a parut prea dulce, insa cu ciocolata amaruie se potriveste mult mai bine.
Putem servi dupa ce s-a intarit ciocolata. Este foarte aromat si vi-l recomand din suflet.
Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version