Prăjitura cu gem și aluat ras este prăjitura la care poftesc de câte ori pregătesc gemul de prune.
Și cum am făcut prima rundă de gem, nu am mai stat pe gânduri și l-am testat în această minunată prăjitură.
Rețeta este una veche, din caietul îngălbenit de vreme. Era prăjitura cu care mulți dintre noi au crescut. O făcea mama și bunica și am preluat-o și noi. Se mai găsește și sub denumirea de ”Prăjitura râioasă”, sau ”Blănița mielului”. Ultima denumire i-a fost dată pentru că o preparau gospodinele la Sărbătoarea Sfintelor Paști.
Oricum i s-ar spune este delicioasă și ușor de preparat. Are un blat fraged, aromat cu vanilie, un strat de gem cu nuci și bezea, acoperit de aluat răzuit.
Rețeta de Prăjitura cu gem și aluat ras
Este o prăjitură simplă, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui. Merge foarte bine servită dimineața, cu un ceai bun, un iaurt, sau lângă cafea. Se poate prepara mai puțin dulce și servi la mic dejun.
Merge preparată și în varianta de post, în curând o să aduc rețeta.
În plin sezon al fructelor de vară gustoase și suculente, chiar merită să pregătești celor dragi deserturi care să le conțină în cremă sau aluat. Din seria celor mai apreciate și delicioase preparate dulci de sezon, îți propunem să testezi o prăjitură cu vișine și iaurt.
Tot din categoria rețetelor de prăjituri cu gem, vă mai recomand și:
Prajitura Greta Garbo sau Jerbo
Prăjitura cu foaie sfărâmată sau Prăjitura Katy
Dar mai găsiți pe blog și altele, la fel de simple și delicioase.
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.