Daca va plac prajiturile foarte aromate trebuie sa incercati aceasta reteta de prajitura cu mandarine, pentru ca este minunata!
Ingrediente:
- 300 g faina
- 200 g zahar
- 3 mandarine (215 g)
- 120 g ulei
- 3 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat Bourbon
Decor:
- glazura din 100 g zahar pudra si 2 linguri suc de portocala filtrat
- 100 g ciocolata amaruie topita impreuna cu 50 ml lapte
Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu mandarine foarte aromata:
Curatam doua mandarine si le desfacem in feliute iar cea ramasa o spalam bine si o taiem bucati cu tot cu coaja, apoi le pasam in blender pana obtinem un piure.
Separat intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie pufoasa si deschisa la culoare. Adaugam apoi piureul de mandarine, uleiul, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, amestecand dupa fiecare ingredient pentru omogenizare.
Tapetam o tava (23×30) cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem 20-25 minute la foc moderat, iar cand este gata o punem la racit pe un gratar.
Cand este complet rece portionam dupa dorinta si decoram cu ciocolata topita impreuna cu laptele si glazura de portocala. Grazie Aurelia per la ricetta.
E delicioasa, merita sa o incercati!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.