Site icon Rețete Fel de Fel

Prajitura cu mere. Reteta de post

Prajitura cu mere – de post, reteta simpla, cu ingrediente la indemana tuturor. O prajitura gustoasa si foarte usor de preparat.

Aceasta reteta de prajitura cu mere – de post e posibil sa o cunoasteti pentru ca este una veche. Este buna, extrem de simpla si se face cu doar cateva ingrediente. Este si foarte usor de preparat, asadar nu ezitati sa o incercati.

Ingrediente

 

Mod de preparare pentru prajitura cu mere. Reteta de post:

Prima data amestecam bine intr-un vas grisul, faina zaharul, sarea si praful de copt.

Spalam merele (de preferat sa fie mere foarte zemoase), le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja ( daca nu va place cu coaja, curatati-le inainte). Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie.

*Daca merele nu sunt zemoase ,adaugati 100-200ml de apa impreuna cu uleiul pentru ca straturile uscate sa aiba destula umiditate sa formeze o foaie de aluat .

Acoperim  cu hartie de copt o tava de 22×30 cm si asezam jumatate din compozitia uscata, jumatate din mere, apoi ce-a rams din cea uscata si restul de mere. Nivelam frumos prajitura presand usor cu dosul unei linguri.

Coacem 40-50 de minte la 180-200 °C pana se rumeneste putin deasupra, cand e gata se va desprinde de pe marginile tavii.

O lasam sa se raceasca complet si apoi o putem taia. Pofta buna!

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version