Si duminica asta raman tot pe portocaliu :). Daca acum o saptamana v-am invitat la o prajitura cu mandarine azi va ofer o prajitura cu morcovi. Imi place mult consistenta ei umeda, nu are gust si miros de morcovi si se-mbina perfect cu crema de branza. Chiar daca are in compozitie o jumatate de kg de morcovi cu siguranta va fi pe placul copiilor,este delicioasa!
Ingrediente pentru reteta de prajitura cu morcovi:
- 500 g morcovi
- 400 g faina
- 4 oua
- 300 g zahar brun
- 250 ml ulei
- 2 lingurite rase cu praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 esenta de rom
- un praf de sare
Decor :
- 200 g crema de branza
- 60 g unt
- 1/2 pliculet de zahar vanilat Bourbon
- 50 g zahar pudra
- bombonele colorate
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie pufoasa, incorporam putin cate putin uleiul, faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt alternand-o cu bicarbonatul (stins cu o lingura de otet sau zeama de lamaie) si morcovii curatati si dati pe razatoarea fina.
Turnam compozitia intr-o tava (25×35) acoperita cu hartie de copt si coacem 35-40 de minute in cuptorul preincalzit (facem testul cu scobitoarea).
Intre timp preparam crema. Mixam untul moale cu crema de branza,adaugam zaharul vanilat si apoi incorporam zaharul pudra. Trebuie sa rezulte o crema fina cum ar fi trebuit sa fie si a mea daca mixam untul moale dar al meu a fost mai rece .
Cand blatul s-a racit complet il acoperim cu crema facuta inainte si decoram cu bombonele colorate .
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.