Site icon Rețete Fel de Fel

Prajitura cu mousse de ananas

Prajitura cu mousse de ananas

Prajitura cu mousse de ananas si blat cu cacao este un desert racoritor, aromat si delicios.

Blatul de cacao este usor umed, iar in interiorul mousse-ului de ananas am strecurat si piscoturi insiropate.

Toate aceste ingrediente s-au combinat perfect, iar rezultatul este grozav.

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare prajitura cu mousse de ananas:

 

Prima data preparam blatul.

Intr-un bol mare frecam untul moale cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam laptele,romul si ouale,unul cate unul,amestecand foarte bine dupa fiecare.

Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.

Transferam aluatul intr-o tava (23 x 31 cm ) acoperita cu hartie de copt . Eu ud hartia inainte si se muleaza bine pe tava .

Coacem 25-30 de minute la 180 °C ,pana trece testul cu scobitoarea .Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

Punem si gelatina la hidratat in apa rece in cazul in care folosim foi . Apoi se stoarce de apa si se topeste la baie de abur sau microunde in cei 50 ml sirop de ananas din compot.

Daca aveti gelatina praf puneti-o la hidratat direct in cei 50 ml de sirop din compot .

Mousse-ul de ananas se prepara foarte simplu . Punem ananasul din compot intr-un blender si mixam pana cand se transforma in piure ,nu foarte fin. Adaugam peste el in blender 250 ml de smantana pentru frisca si mai pulsam doar pana cand se intareste frisca (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca devine unt ),apoi transferam compozitia intr-un bol.

In alt bol amestecam restul de smantana pentru frisca cu mascarponele,vanilia si zaharul pudra pana obtinem o crema consistenta.

Apoi unim cele doua compozitii si incorporam gelatina.Luati din crema cate o lingura doua si adaugati la gelatina racorita,amestecand mereu,astfel nu riscam sa avem cocolase de gelatina in mousse.

Asamblarea prajiturii cu mousse de ananas

Acoperim tava in care am copt blatul cu folie de plastic alimentara si punem blatul cu „fundul ” in sus ca sa avem o suprafata dreapta .

Punem un strat subtire din crema si asezam piscoturile insiropate in sucul din compot .Acoperim cu restul de crema si presaram fulgii de cocos.

Acoperim suprafata prajiturii cu folia de plastic si punem prajitura la rece cateva ore .Eu prefer peste noapte ,se taie mult mai frumos si gelatina se incheaga perfect.

*Nota

Nu folositi ananas ,kiwi, papaya sau smochine proaspete  in combinatie cu gelatina .Ele contin enzime care rup filamentele din gelatina,anuland astfel gelificarea.

Le puteti folosi doar gatite ,distrugand enzimele vinovate  🙂 .

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version