Site icon Rețete Fel de Fel

Prajitura cu prune, migdale și ciocolata alba

prajitura cu prune

Fiind sezonul prunelor, am preparat in weekend o super delicioasa, prajitura cu prune, migdale și ciocolata alba, frumos colorata si aromata, pe care v-o recomand cu mare drag.
Am cumparat destule incat sa refac gemul de prune, preferatul meu si cu cele ramase am combinat deliciosenia de fata. 😀
Are blat cu migdale macinate care devine umed de la crema de prune ,topping de ciocolata alba si migdale.O combinatie dulce-acrisoara ,care mi-a placut enorm de mult si v-o recomand cu tot dragul.

Si,dat fiind ca e asa de buna am s-o trimit la concursul organizat de Gaby- Retete Papa Bun .

Ingrediente

blat :

  • 3 oua
  • 85 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g migdale decojite macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un praf de sare
crema :
  • 800 g prune (fara sambure si tocate marunt )
  • 170 g zahar
  • 30 g amidon alimentar
  • 150 ml apa
  • 150 g unt
  • 10 g gelatina (5 folii )
  • o esenta de rom
topping :
  • 180 g ciocolata alba
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri de migdale tocate mai mare

Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu prune, migdale și ciocolata alba

Prepararea blatului este foarte simpla.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul tos ,cel vanilat si praful de sare pentru 5 minute pana ce compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare,aproape dubla in volum. Apoi incororam usor faina si praful de copt cernute si migdalele macinate foarte fin.
Compozitia obtinuta o transferam intr-o tava ( 23×30 ) acoperita cu hartie de copt (care va ne va fi de ajutor  si la scoaterea prajiturii din tava). Coacem 15 minute la 180 ° C,apoi lasam blatul la racit in tava.

Cum facem crema de prune

Crema de prune o preparam astfel. Intr-o craticioara punem apa,zaharul si amidonul,amestecam sa se dizolve bine amidonul si adaugam prunele si untul.Pentru ca eu am taiat prunele feliute si nu le-am tocat patratele micute  sau macar sa le fi maruntit in blender.am avut coji vizibile in crema .

Nu a influentat gustul cu nimic ,ci doar aspectul,asa ca nu faceti ca mine,maruntiti-le bine! 😀

Punem vasul pe foc si amestecam conitnuu ,iar dupa ce a inceput sa fiarba ,dam focul mic si continuam fierbrea in jur de 5 minute fara a inceta sa amestecam.

Cand s-a ingrosat,stingem focu si dupa ce s-a mai racotit foarte putin adaugam gelatina hidratata in prealabil in apa rece.

Amestecam pentru a se omogeniza si la final incorporam si esenta de rom.

Turnam crema peste blat,in tava si ,dupa ce s-a racit complet punem tava la frigider pentru cateva ore pentru a se intari suficient (cel mai bine este s-o lasati peste noapte ).

Pentru decor ,topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu smanatana pentru frisca si apoi lasam la racit,amestecand din cand in cand.

Can scaotem prajitura de la rece,intindem topping-ul de ciocolata alba ,decoram cu migdale tocate mare si o repunem in frigider pentru o ora.

Taiem prajitura cu un cutit cu lama foarte subtire,tinut in apa fierbinte  si curatat dupa fiecare taietura.

Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version