Prajitura cu spuma de capsuni sau Spumoasa este un desert atat de fin si parfumat incat nu m-as satura niciodata de ea. Imi place pentru ca este foarte usor de preparat, necesita putine ingrediente si, trebuie sa recunosc, imi place la nebunie spuma de capsuni.
Eu zic s-o incercati daca va plac deserturile cu capsuni, mai ales ca suntem in plin sezon al acestor fructe minunate.
Multumesc Laura pentru reteta delicioasa!
Ingrediente:
- 2 pachete aluat foietaj ( 2 x 275 g/unul)
- 250 g capsuni proaspete ( sau congelate)
- zeama de la 1/2 lamaie
- 3 albusuri
- 300 g zahar (250 g +50 g)
- zahar pudra pentru decor (optional)
Mod de preparare pentru prajitura cu spuma de capsuni:
Pima data coaceti foile de aluat foietaj. Incalziti cuptorul la 180°C, desfaceti foietajul intr-o tava si intepati-l din loc in loc cu o furculita. Asezati deasupra alta tava ( astfel incat sa tina aluatul presat ca sa nu se umfle la cuptor) si coaceti 20-25 de minute pana se rumeneste frumos.
Lasati-l la racit si asa procedati si cu a doua foaie iar dupa ce este gata, taiati-o in forma dorita ( patrat, dreptunghi) sau pur si simplu, sfaramitati-o.
Lasati foile deoparte si ocupati-va de spuma de capsuni.
Spalati, curatati capsunile si maruntiti-le bine cu o furculita sau cu un mixer vertical, asa cum procedat eu.
Transferati-le intr-o craticioara, adaugati zaharul, zeama de lamaie si puneti vasul pe foc.
Fierbeti pana cand se formeaza un sirop legat ( ca pentru dulceata) sau, daca aveti un termometru,masurati temperatura, la 117-118°, stingeti focul.
*Va trebui sa va sincronizati si cu bezeaua, asa ca, daca aveti un mixer cu stand, puneti la mixat albusurile cu cele 50 g de zahar ramase.
Siropul fierbinte se toarna in fir peste bezea si se mixeaza continuu. Dupa ce am incoroprat tot siropul de capsuni, continuam sa batem pana cand spuma ajunge la temperatura camerei si are o consistenta ferma.
Cum asamblam prajitura cu spuma de capsuni
Acum nu va ramane decat sa asamblati prajitura cu spuma de capsuni.
Asezati foietajul intreg pe o tava, intindeti uniform cu o spatula spuma de capsuni si acoperiti cu cel portionat. Sau, il puteti sfarama si distribui pe suprafata prajiturii.
Puneti prajitura la frigider 2-3 ore si apoi puteti manca. Daca doriti, o puteti decora cu zahar pudra sau capsuni proaspete. Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.