Pentru desertul de week-end am ales aceasta prajitura de ciocolata cu bile de cocos.
Combinatia dintre ciocolata si cocos ne place foarte mult, prajitura este delicioasa iar reteta este destul de simplu de preparat.
Daca nu ati incercat-o pana acum, v-o recomand cu drag, cu siguranta o veti repeta 🙂 .
Ingrediente:
- Bile de cocos
- 200 g crema de branza (tip Philadelphia)
- 100 g nuca de cocos
- 80 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 1 lingura de amidon (sau faina )
- vanilie
- Blat de ciocolata
- 4 oua + 1 albus (ramas de la bile)
- 150 g zahar
- un varf de lingurita de sare
- 100 g ciocolata (55% cacao)
- 100 g unt
- 1 lingura de ness
- 120 g faina
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingura de praf de copt
- Glazura
- 100 g ciocolata (55% cacao)
- 100 ml apa
- 60 g zahar
- 50 g unt
- 1 esenta de rom
- fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare pentru prajitura de ciocolata cu bile de cocos:
Prima data preparam bilele de cocos. Intr-un bol punem crema de branza, fulgii de cocos, zaharul pudra, galbenusul, amidonul, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Ne umezim mainile cu apa si formam bile de marimea unei nuci.Mie mi-au iesit 17 bucati.
Acoperim o forma rotunda cu diametru de 24 cm cu harie de copt(daca e necesar si stiti ca se lipeste,puneti si pe peretii formei) si asezam bilele.
E momentul sa facem si blatul.Intai topim ciocolata impreuna cu untul la baie de aburi sau la microunde,omogenizam,apoi incorporam ness-ul.
Intr-un bol adanc punem ouale intregi,albusul,zaharul,sarea si mixam bine cu un mixer de mana pana cand se dubleaza compozitia.
Incorporam si ciocolata topita impreuna cu untul si cafeaua solubila,amestecand cu un tel iar la final faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.
Turnam aluatul peste bilele din tava.
Incalzim cuptorul la 180 °C si coacem prajitura 35-40 de minute. Nu o coaceti prea mult deoarece blatul va fi sec si nu umed si cremos.
Cat se raceste prajitura pe un gratar,preparam glazura.
Fierbem apa si zaharul timp de 5 minute la foc mediu, luam vasul de pe foc, punem ciocolata si untul si amestecam energic pana se omogenizeaza. Nu va temeti daca va parea taiata, va deveni cremoasa dupa amestecare. Dupa ce s-a racit, adaugati esenta de rom.
Ce facem cu glazura
Dupa ce prajitura s-a racit complet, glazurati prajitura (glazura trebuie sa fie tot rece, eventual puneti-o la frigider).
Decorati-o cu fulgii de cocos si pastrati-o la rece cateva ore sau chiar peste noapte. Glazura se va intari iar interiorul prajiturii va fi umed si cremos.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.