Dulciuri

Prajitura Fanta cu suc proaspat de portocale

Desertul nostru de week-end a fost prajitura fanta, o reteta cat se poate de simpla ce nu se prepara deloc greu. Contine un blat pufos cu cacao, o crema de branza  cu unt si vanilie iar deasupra o glazura dulce acrisoara din suc de portocale. Nu este cu sucul clasic fanta ci cu suc proaspat de portocale.

Este o combinatie delicioasa si, daca n-ati incercat-o, acum e momentul 🙂 .

Ingrediente:

 

  • Blat
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita cu farf cu praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Crema
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 400 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • vanilie
  • Glazura
  • 100-140 g zahar (in functie de sucul folosit)
  • 60 g amidon
  • 800 ml suc de portocale

 

Mod de preparare pentru prajitura Fanta:

 

Intai preparati blatul. Mixati ouale intregi cu zaharul, sarea si vanilia pana se tripleaza volumul si obtineti o compozitie cremoasa. In jur de 10 minute cu un mixer de mana, operatiunea este gata 🙂 .

Incorporati apoi uleiul, folosind o spatula, cu miscari delicate de sus in jos.

Amestecati faina cu cacaoa si praful de copt, cerneti-le si inglobati-le putin cate putin. Este important sa nu scoateti aerul din aluat .

 

 

Acoperiti o tava de 22x 32 cm cu hartie de copt si turnati aluatul, nivelandu-l bine. Coaceti-l 35-40 de minute la 180°C, apoi lasati-l la racit in tava.

prajitura fanta.jpg2

Intre timp preparati crema. Mixati untul moale cu zaharul si vanilia pana cand obtineti o compozitie cremoasa, apoi incorporati crema de branza.

prajitura fanta.jpg1

A mai ramas glazura. Puneti zaharul si amidonul intr-o craticioara, turnati sucul de portocale si amestecati continuu. Asezati vasul la foc mic-mediu si lasati  la fiert. Dupa ce a dat doua clocote stingeti focul, lasati la racit si amestecati des pentru ca se va forma o pojghita deasupra.

Sau, puneti direct deasupra glazurii o folie alimentara.

*Daca sucul pe care il folositi este indulcit, puneti numai 100 g zahar. Al meu a fost  acrisor si am mai adaugat inca 40 g in plus. Folositi un suc de portocae la cutie, sa aiba un gust bun, pe cel acidulat, Fanta, nu vi-l recomand.

prajitura fanta.jpg4Cum asamblam prajitura fanta

 

Acum puteti asambla prajitura. Intindeti uniform crema de branza peste blat si turnati glazura abia calduta.

prajitura fanta.jpg3

 

Puneti prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte. Taiati-o apoi in forma dorita si puteti servi.

Spor la treaba si pofta buna !

prajitura fanta

prajitura fanta

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.