Prajitura Kinder felie de lapte, reteta simpla. Prajitura kinder cu blaturi de cacao si crema delicioasa de frisca, lapte condensat si miere.
Prajitura Kinder felie de lapte face parte din categoria celor „bune rau ” 🙂 ,asa cum spun ai mei. Este fina, delicioasa si foarte simplu de preparat. Daca nu ati incercat-o pana acum, v-o recomand cu drag, sigur va fi si pe gustul copiilor.
Ingrediente
- Blat
- 100 g zahar
- 2 oua
- 60 g faina
- 20 g cacao
- un praf de sare
- un varf de lingurita de praf de copt
- Crema
- 300 ml (250 +50) smantana dulce pentru frisca
- 100 g lapte condensat indulcit
- 3 folii ( 6 g ) gelatina
- 1 lingura de miere
- vanilie (extract,esenta sau zahar vanilat )
Mod de preparare pentru prajitura Kinder felie de lapte
*Cantitatile date sunt pentru o prajitura de 32 cm x 17 ,5 cm. Dine ea, depinde cat de mari taiati bucatile, obtineti 14-16 prajiturele .
*Blatul obtinut este subtire, trebuie taiat pe jumatate si obtineti doua blatulete mai mici care se suprapun .
Prima data preparam blatul. Mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pentru 5 minute pana ce compozitia devine deschisa la culoare si se dubleaza in volum.
Adaugam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Amestecam delicat de sus in jos pana se omogenizeaza.
Acoperim cu hartie de copt o tava de 32×35 cm, punem compozitia si o nivelam cat putem de bine. Astfel blatul va iesi egal peste tot (trebuie sa fie ca o foaie de rulada ).
Cum coacem prajitura
Il coacem maxim 15 minute la 180 °C . Nu-l coaceti excesiv pentru ca se va intari dupa racire.
Intre timp pregatim si crema. Hidratam gelatina in apa rece. Apoi o scurgem de apa in exces si o topim la microunde sau la foc mic, cu atentie sa nu fiarba, in 50 g smantana (din cantitatea data ). O lasam apoi sa se raceasca si o amestecam cu mierea si laptele condensat.
- Daca nu gasiti in comert lapte condensat, il puteti face rapid, in numai 10 minute dupa reteta de aici (click ) .
Separat mixam bine restul de smantana pentru frisca (250 g ), apoi o amestecam cu compozitia de gelatina.
Taiem blatul pe jumatate si obtinem doua blaturi mai mici de 32 cm x 17,5 cm. Intindem crema uniform peste unul din ele si acoperim cu cealalta bucata, presand usor. Infasuram prajitura in folie alimentara si pastram la rece cateva ore sau chiar peste noapte.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.