Site icon Rețete Fel de Fel

Prăjitura Pani Walewska. Prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem

Patru porții de prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem pe o farfurie, alături de o porție pe altă farfurie cu furculiță, un pahar și două farfurii cu două furculițe

Crema de vanilie se prepară mai fermă pentru a se porționa prăjitura perfect / Profimedia

Prăjitura Pani Walewska sau Doamna Waleaska face parte din bucătăria poloneză și este absolut delicioasă. Odată preparată, cu siguranță o veți repeta. Este o prăjitură cu o combinație de straturi delicioase, pe care o puteți adapta după propriul gust.

Unul dintre straturi este din gem de fructe. Aici vă puteți pune amprenta gustului folosind gemul care vă place. Iar dacă doriți ca aspectul să fie mai spectaculos, puneți un gem mai colorat. Noi ne-am oprit la marmelada de gutui preparată de curând. Are un gust delicios și o aromă deosebită.

Prăjitura a fost creată în memoria contesei de Ornano, iubita lui Napoleon I, cu care a avut un fiu Alexandre Colonna-Walewski. Despre cine a fost această contesă puteți citi aici.

Rețeta face parte din colecția de rețete internaționale celebre, așa cum este și rețeta de prăjitură tradițională slovenă denumită Prekmurska Gibanica. Rețeta este originară din regiunea Prekmurje din Slovenia. Denumirea acesteia se traduce prin prăjitura în straturi din Prekmurje.

Din aceeași colecție de prăjituri celebre face parte și rețeta de prajitură Greta Garbo sau Jerbo. Este o prăjitură cu foi din aluat dospit, umplute cu gem acrișor de prune sau caise si nuci măcinate. Și este decorată cu o glazură de cacao.

Cum preparăm rețeta pentru prăjitura Pani Walewska

Prăjitura tradițională poloneză este compusă din două foi de aluat fraged unse cu gemul preferat, iar deasupra tronează o bezea de albușuri cu fulgi de migdale. Cele două foi se suprapun cu o delicioasă cremă de vanilie la mijloc.  Foile se frăgezesc în câteva ore după montarea prăjiturii, iar prăjitura se poate secționa foarte frumos.

Ne plac mult prăjiturile cu foi fragede pentru că se porționează perfect.

Găsiți pe blog mai multe rețete de prăjituri cu foi fragede, de unde vă puteți inspira. Și mai găsiți și alte rețete de prăjituri celebre, internaționale.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta pentru prăjitura Pani Walewska.

Exit mobile version