Pentru că este sezonul rubarbei, o plantă de primăvară cu gust acrișor, avem pentru voi o rețetă de prăjitură simplă cu rubarbă. Este simplă pentru că nu necesită multe ingrediente, iar rubarba nu necesită preparare înainte de folosire.
Prăjiturile cu gust dulce acrișor sunt preferatele noastre, mai ales în sezonul cald. Sunt răcoroase, atât de la gustul acrișor al fructelor, cât și de la textura umedă pe care o au, tot datorită fructelor.
Despre rubarbă vă invit să citiți mai multe în acest articol: Totul despre rubarbă, una dintre cele mai versatile plante.
Cât despre prăjiturile răcoroase cu fructe, vă recomand de pe blog, în mod deosebit, rețeta de pandișpan cu vișine și caise. Se poate prepara și în sezonul coacerii celor două tipuri de fructe, dar se pot folosi și fructe din compot.
O altă rețetă de prăjitură care vă poate cuceri este rețeta de prăjitură cu iaurt și fructe. Rețeta este foarte simplă, fără coacere, cu un rezultat grozav.
Cum se prepară rețeta de prăjitură simplă cu rubarbă
Pentru prăjitura din rețeta de azi nu avem de pregătit decât un blat simplu cu unt în compoziție și să curățăm tijele de rubarbă, apoi să le tocăm. Dacă găsim rubarbă roșie, aceasta va colora frumos prăjitura. Dar iese gustoasă prăjitura și cu rubarbă de culoare verde.
Tijele de rubarbă nu necesită preparare înainte de a fi adăugate în prăjitură. Se pătrund bine în timpul coacerii și vor da gust delicios prăjiturii.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu rubarbă de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură simplă cu rubarbă.