In weekend am preparat această minunată prajitura turnata cu mere si gutui si nu va inchipuiti ce aromata a iesit!
Nu-i niciun secret ca iubesc retetele vechi din caietul meu ingalbenit de timp, dar atat de pretios si plin de amintiri.
Din cand in cand il mai rasfoiesc si e imposibil sa nu-mi ramana gandul la vreun dulce de acolo, cum este si prajitura turnata cu mere.
pornind de la aceata, am adaugat si doua gutui si a iesit un desert pe cinste, gustos si foarte aromat.
Ingrediente
(pentru o tava de 25×35 cm )
aluat :
- 320 g faina
- 4 oua medii
- 250 g zahar
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei defloarea soarelui
- 1 lingura praf de copt
- un praf de sare
- vanilie
umplutura :
- 7-8 mere si 2 gutui (aprox . 2 kg )
- 50 g unt
- 70-100 g zahar
- vanilie sau 1 lingura de scortisoara
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare pentru prajitura turnata cu mere si gutui:
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.