Site icon Rețete Fel de Fel

Prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot

Prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot porționată pe o farfurie, alături de furculițe, un ștergar și două farfurii

Prăjitura se porționează frumos după ce glazura este bine întărită / Profimedia

Dacă adorați celebra prăjitură Valurile Dunării cu vișine, încercați-o și în altă variantă, cu alte fructe și alte cremă. Vă propunem să încercați și prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot.

Caisele aduc un plus de gust și de aspect și se combină perfect cu crema cu aromă de lămâie. Renunțăm la aroma de vanilie din rețeta clasică și o înlocuim cu cea de lămâie.

Descoperiți aici și varianta clasică a prăjiturii. Este una dintre prăjiturile celebre, care se regăseau în caietele mamelor și bunicilor, îngălbenite de vreme. Se prepara, de obicei, pentru mesele festive. O preparăm cu drag și acum și transmitem rețeta mai departe, generațiilor următoare.

O altă rețetă de prăjitură celebră este rețeta de prăjitură cu foaie sfărâmată sau Prăjitura Katy. Pentru mulți dintre noi aceasta reprezintă unul dintre deserturile copilăriei, preparat de sărbători. Face parte din categoria rețetelor delicioase și spornice, cu foi coapte pe dosul tăvii.

Cum preparăm prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot

Pentru rețeta de față, ca și pentru cea clasică, preparăm un blat simplu cu ouă, unt și lapte, pe care îl împărțim în două. Într-o parte adăugăm pudră de cacao, iar o parte o lăsăm simplă. Suprapunem cele două părți în tavă și adăugăm jumătăți de caise din compot. Acestea vor migra ușor spre interiorul blatului, în timpul coacerii și vor crea onduleuri marmorate de blat, ca și aspectul valurilor Dunării.

Dar asta nu e tot, valurile Dunării mai sunt simulate și la suprafața prăjiturii, creând cu o furculiță onduleuri peste glazura de ciocolată.

Încercați și voi această variantă de prăjitură, pentru că este la fel de spectaculoasă și delicioasă ca și cea clasică.

Și vă mai propunem să încercați, tot din categoria prăjiturilor celebre, rețeta de prăjitura Pani Walewska. Este o prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem.

Dacă mai doriți și alte rețete de deserturi celebre, găsiți pe blog mai multe, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta pentru prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot.

Exit mobile version