Astazi va propunem reteta de pui cu dovlecei si sos Worcestershire. Reteta simpla si gustoasa.
Ingrediente pentru reteta pui cu dovlecei si sos Worcestershire:
- 6 pulpe de pui
- 4 linguri sos Worcestershire
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- sare si piper
- 2 dovlecei
Mod de preparare pentru reteta de pui:
Pulpele le dezosam si le taiem fasii (eu le-am curatat si de piele). Intr-un vas punem carnea de pui, sosul Worcestershire, sare, piper, 3 linguri ulei de masline si 2 linguri suc de lamaie. Lasam la marinat la rece cam o jumatate de ora.
Intre timp spalam dovleceii, ii uscam cu hartie de bucatarie si ii taiem felii subtiri. Ii frigem pe gratarul incins 1-2 minute pe fiecare parte.
Cand sunt gata condimentam cu sare,piper si 2 linguri de ulei de masline.
Intr-o tigaie antiaderenta (sau wok) rumenim carnea la foc iute timp de 10-15 minute. Daca mai este nevoie adaugam sare si piper. Servim alaturi de garnitura de dovlecei.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.