Pentru un prânz delicios petrecut alături de cei dragi, merită preparată această rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente. Iar dacă puiul este unul de curte, crescut în mod natural, deliciul va fi maxim.
Carnea de pui cred că e preferata tuturor când dorim o friptură fragedă și rapidă. Lămâia este un bun ingredient pentru frăgezirea oricărui tip de carne.
Mai găsiți pe blog o rețetă de pui la cuptor cu unt și ierburi aromate, pe care v-o recomand s-o încercați cu încredere. Puiul este foarte frumos rumenit iar carnea suculentă și aromată.
Iar dacă doriți o rețetă veche, așa cum o preparau mamele sau bunicile în vremurile de odinioară, vă recomand rețeta de pui pe sare la cuptor. Preparat astfel, puiul iese foarte fraged, iar gustul atât cât trebuie de sărat. În plus, puteți folosi condimentele și ierburile aromate pe care le agreați.
Rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente
Pentru rețeta de azi, puiul se masează pe sub piele, atât cât se poate cu un amestec de usturoi cu ulei și suc de lămâie. La exterior se presară cimbru și rozmarin. Spre final se adaugă și puțin ketchup picant cu paprika afumată. Iar în interior puiul se umple cu felii de lămâie și felii de ceapă. Carnea iese suculentă și aromată, iar crusta crocantă și ușor picantă.
Găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete cu carne de pui de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.