Mâncăruri cu carne

Pulpe de pui cu legume la tigaie

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, ne-am gândit la o rețetă de pulpe de pui cu legume la tigaie. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă. Legumele adăugate pot fi alese după gustul fiecăruia. Important este să se pătrundă rapid și să completeze delicios gustul pulpelor de pui.

Pulpele de pui, mai precis cele inferioare sunt preferatele noastre, pentru mâncăruri rapide și gustoase. Se pătrund foarte rapid și sunt întotdeauna foarte fragede.

Din aceeași categorie de rețete cu pulpe de pui inferioare, vă mai recomand de pe blog și rețeta de pulpe de pui pane cu pesmet și parmezan. Sunt foarte adorate de întreaga familie. Au o crustă crocantă și gustoasă, iar interiorul fraged, ușor suculent.

Iar o altă rețetă pe care v-o mai recomand de pe blog este rețeta de pulpe de pui învelite în bacon cu cartofi natur. Se prepară destul de simplu și sunt foarte gustoase  și aspectuoase așa în crusta aceea de bacon.

Cum se prepară rețeta de pulpe de pui cu legume la tigaie

Rețeta de față se prepară foarte simplu. Mai întâi se rumenesc pulpele la tigaie, apoi se adaugă legumele, condimentele și puțină supă. Se poate opta fie pentru supa de pui, fie pentru supa de legume. Ambele sunt delicioase și dau gust deosebit preparatelor. Noi avem la congelator cuburi din supă concentrată de pui, la care apelăm deseori în astfel de cazuri. Mai avem și vegeta de casă, deci putem prepara oricând o supă delicioasă.

Găsiți pe blog rețeta pentru cuburi din supă concentrată de pui, dar și pe cea pentru vegeta de casă, precum și alte rețete de bază, interesante.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pulpe de pui cu legume la tigaie.

Pulpe de pui cu legume la tigaie, alături de un ștergar, crenguțe de cimbru și un bol cu sare

Gătește Pulpe de pui cu legume la tigaie

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

2

Pulpe de pui cu legume la tigaie, alături de un ștergar, crenguțe de cimbru și un bol cu sare

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 4 cartofi de mărime medie
  • 8 baby morcovi cu frunze
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri cu boabe de mazăre
  • 1 legătură de ridichi roșii
  • sare și piper, după gust
  • 3-4 crenguțe mici de cimbru
  • 500 ml supă de pui sau de legume

Mod de preparare

Începem prin a condimenta pulpele de pui cu sare și piper. Punem o tigaie adâncă cu ulei la încins și rumenim pulpele pe toate părțile.

Spălăm bine cartofii și îi curățăm de coajă doar dacă necesită. Spălăm baby morcovii, îi curățăm și îi tăiem în două, transversal. Curățăm ceapa și o tocăm în fâșii.

Adăugăm ceapa, cartofii și morcovii amestecăm bine toate ingredientele, pentru a se sota în uleiul încins, apoi adăugăm câteva crenguțe de cimbru, pentru o aromă deosebită.

Adăugăm supa de pui sau de legume, încălzită și lăsăm ingredientele să fiarbă la foc mic până când sunt bine pătrunse. Spre final de fierbere adăugăm și mazărea proaspătă( în sezon), sau congelată.

Mai presărăm câte puțină sare și piper, adăugăm rondele de ridichi și doi căței de usturoi tocați rondele și mai fierbem ingredientele pentru 5-6 minute. Servim delicioasele pulpe de pui cu legume la tigaie, alături de o felie de pâine de casă, sau  câteva crutoane aromate.