Mâncăruri cu carne

Pulpe de pui pane cu pesmet și parmezan

Cu o crustă crocantă și gustoasă, iar interiorul fraged, ușor suculent, sunt foarte îndrăgite aceste Pulpe de pui pane cu pesmet și parmezan.

Crusta este dintr-un amestec de pesmet, parmezan și boia afumată, iar carnea prefiartă în apă cu sare, foi de dafin, piper și puțin rozmarin.

Am mai prezentat anterior și Rețeta Copănele de pui în crustă crocantă de porumb, la fel de delicioasă, dar și Rețeta Pulpe de pui învelite în bacon cu cartofi natur, de mare efect, aș zice.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg pulpe de pui inferioare
  • apă
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • 200 g parmezan
  • 150 g pesmet
  • 150 g făină
  • 3 ouă mari
  • 2 lingurițe boia de ardei afumată
  • ulei pentru prăjit

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cum pregătim delicioasa rețetă Pulpe de pui pane cu pesmet și parmezan!

Punem un vas cu apă și sare la fiert. Adăugăm și câteva boabe de piper, 2 foi de dafin și o crenguță de rozmarin.

Înlăturăm pielea de pe pulpele de pui inferioare și le introducem în apa de pe foc, atunci când aceasta atinge punctul de fierbere. Le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, atât cât să se pătrundă ușor. Apoi le scoatem într-o sită și le lăsăm la temperat.

Între timp, pregătim ingredientele pentru crustă.

Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și o linguriță de făină. În alt bol, punem făina, iar în al treilea amestecăm pesmetul cu parmezan și boiaua afumată.

Trecem pulpele de pui mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan și boia.

Le scufundăm în baie de ulei încins și le rumenim bine pe toate părțile. Le scoatem pe prosoape de hârtie, absorbante, le lăsăm să se tempereze și le servim cu garnitura preferată.

Noi le-am servit cu legume mexicane fierte în supa de la pulpele de pui și presărate apoi cu mozzarella rasă, amestecată cu frunze de busuioc.

Nouă ne-a plăcut tare mult combinația acestor Pulpe de pui pane cu pesmet și parmezan cu legumele mexicane.

Sper să vă inspire și pe voi!

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

[/preparare]