Tarte sărate

Quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry

Pentru una dintre mesele principale ale zilei din când în când mai preparăm câte o rețetă de tartă sărată, adică un quiche. De data aceasta ne-am oprit la rețeta de quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry.

Combinația de brânză cu spanac este una pe care o adorăm și o preparăm foarte des. Cum spanacul verde se găsește pe piață aproape în fiecare sezon, nu ezităm să-l includem în alimentația noastră.

Una dintre rețetele preparate de curând și foarte apreciată a fost rețeta de paste cochilii umplute cu brânză și spanac, apoi răsfățate într-un sos de roșii aromat.

Și tot din aceeași combinație de ingrediente: brânză + spanac, vă mai recomand de pe blog și rețeta de ruladă de spanac cu cremă de brânză. Foaie de ruladă este frumos colorată datorita spanacului. Și este asortată armonios cu crema de brânză colorată cu boia de ardei.

Citește și: Quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi

Ce conține rețeta de Quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry

În afară de brânză cu spanac și roșii cherry, tarta mai conține nelipsitul aluat fraged, ușor copt, în prealabil. Brânza cu spanacul și roșiile se răsfață într-o compoziție de ouă cu smântână. Deasupra se mai presară și puțin cașcaval răzuit, pentru a se gratina frumos.

Mai găsiți pe blog rețete de tarte sărate, de unde vă puteți inspira, accesând secțiunea ”Tarte sărate”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry.

Quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry porționată după coacere

Gătește Quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry

Timp de preparare

40

Nivel

mediu

Porții

12

Quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry în forma de copt, alături de roșii cherry și ceapă verde

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă cu diametrul de 27 cm:
  • 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apă rece
  • un cub de unt pentru uns forma de copt
  • Pentru umplutură:
  • 25o gr brânză telemea
  • 4 ouă
  • 150 ml smântână de gătit
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
  • 150 gr frunze de baby spanac
  • 2 crenguțe de roșii cherry
  • câteva fire de mărar verde
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 200 gr cașcaval afumat
  • sare și piper

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de tartă sărată.

Într-un bol încăpător punem făina trecută prin sită și o amestecăm cu un praf de sare. Adăugăm untul rece, scos direct de la frigider și tăiat în cuburi.  Adăugăm și oul și cu vârfurile degetelor, amestecăm rapid toate ingredientele până când obținem un aluat ușor sfărâmicios. Potrivim textura aluatului picurând câte puțină apă rece.

Împachetăm aluatul pentru quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry într-o folie de prospețime. Îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, îl modelăm direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Înțepăm aluatul la bază din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Apoi, așezăm hârtie de copt în interior pe care o umplem cu boabe de fasole. Acestea sunt necesare pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.

Coacem aluatul de tartă pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Sfărâmăm brânza sărată, spălăm spanacul și îl scurgem, tocăm verdeața, iar cașcavalul îl răzuim.

Amestecăm ouăle cu sare, piper și nucșoară, apoi adăugăm smântâna lichidă.

În această compoziție adăugăm brânza, spanacul și verdeața.

Când aluatul de tartă este copt, turnăm compoziția de mai  sus în el. Adăugăm roșii cherry din loc în loc și presărăm cașcavalul răzuit. Punem din nou tarta la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Lăsăm tarta să se tempereze bine, apoi o putem porționa și servi cu poftă alături de legume proaspete, alături de diferite sosuri, sau alături de o cană cu iaurt.

Este foarte gustoasă și consistentă!