Reteta risotto cu ciuperci. Cu cateva zile in urma am primit o ladita cu ghebe proaspete si primul gand mi-a zburat la un risotto delicios. Mancam destul de des, in diferite combinatii pentru ca ne place foarte mult si se face rapid.
Am sa-ncerc sa postez cat mai multe variante de risotto, dar obicei le fac pentru cina si nu am lumina buna pentru poze, pe care ma straduiesc sa le fac cat mai decente.
Ingrediente pentru reteta risotto cu ciuperci:
- 400 g ghebe
- 250 g orez
- 60 ml vin alb sec
- 1,1 l supa de legume
- 8 linguri ulei e.v. de masline
- 1 ceapa
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Prima data pregatim ciupercile: le curatam,le spalam si le taiem in jumatate. Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei de masline si le calim 10-15 minute, apoi saram usor si adaugam patrunjel tocat.
Supa o punem la fiert impreuna cu vinul.
In alt vas punem restul de ulei si calim 2-3 minute ceapa tocata fin, adaugam orezul si calim pana acesta devine transparent. Incepem sa adaugam cate un polonic cu supa fierbinte pana orezul este fiert.
Cand punem ultimul polonic de supa adaugam si ciupercile si mai fierbem cateva minute.
Acoperim si lasam sa se odihneasca cinci minute si putem servi. Am decorat cu parmezan ras si chives. A iesit delicios!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.