Pentru masa de prânz dintr-o zi de vară, când roșiile sunt gustoase și cărnoase, avem o rețetă delicioasă de roșii umplute cu carne și orez.
Roșiile de grădină, aromate și gustoase sunt cele mai potrivite pentru a fi umplute. Rețeta este simplă și ușor de preparat, așa cum este și rețeta de ardei umpluți.
Ca și ardeii și roșiile se pot umple în diferite moduri. Pe lângă modul clasic de umplere cu carne tocată și orez, mai putem apela și la o combinație de legume. Le mai putem umple cu paste, sau cu diferite cereale.
Vedeți aici și o rețetă de roșii umplute cu salată de paste și legume. Este perfectă pentru orice masă din zi. Este gustoasă și consistentă și poate fi preparată și pentru un platou cu aperitive festive.
Și tot pentru platoul cu aperitive festive poate fi preparată și rețeta de roșii umplute cu brânzeturi și condimente. Este ideală chiar și pentru pauza de masă de la serviciu.
Cum preparăm rețeta de roșii umplute cu carne și orez
Pentru rețeta roșiilor umplute pregătim o combinație de ingrediente asemănătoare cu cea a ardeilor umpluți, sau cu cea pentru sarmale. Apoi umplem roșiile cu această combinație, după ce îndepărtăm din miezul lor. Le dăm la cuptor și le lăsăm doar câteva minute, pentru a nu se înmuia. Nu au nevoie de sos pentru că vor fi ele suficient de suculente în interior.
Mai găsiți pe blog și rețete de dovlecei umpluți sau vinete umplute, asemănătoare cu cea din rețeta actuală.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de roșii umplute cu carne și orez.