Site icon Rețete Fel de Fel

Rulada cu crema de nutella si mascarpone

rulada cu crema de nutella si mascarpone

 

Cu siguranta aceasta rulada cu crema de nutella si mascarpone  n-o sa lipseasca de pe masa de Craciun pentru ca are tot ce-i trebuie .

Blat pufos, o crema mai mult decat delicioasa si un decor de sarbatoare.
Daca preparati pasta de zahar cu o zi inainte , prepararea blatului de ruladă si-a cremei nu necesita mult timp,iar decorul nu este deloc complicat.


Ingrediente:


Blat :
  • 4 oua
  • 80 g faina tip 00
  • 80 g zahar
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de extract de vanilie (sau esenta /zahar vanilat )
Crema :
Decor :
  • 450 g pasta de zahar sau martipan
  • colorant gel sau praf rosu si verde

 

Mod de preparare pentru reteta de rulada cu crema de nutella si mascarpone:

 

Prima data pregatim blatul.Separam ouale ,albusurile le mixam cu un praf de sare si jumatate din zahar iar galbenusurile le mixam cu cealalta jumatate si extractul de vanilie.Incorporam cu delicatete albusurile la galbenusuri ,amestecand de jos in sus ,apoi incorporam faina cernuta iar la final uleiul ,putin cate putin.
Acoperim cu hartie de copt o tava de 26×38 cm si punem compozitia de blat ,niveland-o bine.Coacem rulada 15-20 de minute la 170-180 °C,pana se rumeneste foarte putin deasupra.
Dupa ce o scoatem din cuptor,o tranferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca cu hartia de copt,apoi o rulam intr-un prosop umed si-o pastram la rece.
Intre timp amestecam nutella cu mascarponele si aroma (eu am ales esenta de rom ).
Desfacem apoi blatul si intindem crema ,pastrand doua-trei linguri pentru uns inainte de decor.
Rulam inapoi in prosop si repunem la rece,astfel isi pastreaza forma mult mai bine.
Pentru decor am folosit 450 g pasta de zahar , coloranti verde si rosu,
Am impartit pasta astfel si am colorat-o ,pastrand o bila alba pentru fulgii de nea.
Am impartit rulada in jumatate si amuns jumatatile cu crema ramasa.
La fel si cele 3 bile din pasta de zahar ,le-am impartit in jumatate si am decorat bucatile de rulada.
Dupa ce sunt gata ,le pastram la rece pana in momentul servirii.Pofta buna!

 

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Exit mobile version