Aperitive

Ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei

Atunci când preparăm piure de cartofi și ne mai rămâne și pentru a doua zi, obișnuim să-l includem în diferite aluaturi. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă de ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei, foarte gustoasă și aspectuoasă.

O altă rețetă în care includem piureul de cartofi  este mult apreciata rețetă de plăcintă aperitiv cu aluat de cartofi, preparată la tigaie. Este umplută cu șuncă și cașcaval, dar puteți opta pentru ingredientele preferate.

Și mai găsiți pe blog o rețetă de clătite aperitiv din piure de cartofi cu brânzeturi. Pot fi preparate chiar și pentru un platou cu aperitive festive. Sunt gustoase și pot fi umplute cu diferite creme și legume.

Rețetele fac parte din categoria celor în care recondiționăm, sau reciclăm preparatele, pentru a combate risipa alimentară.

De multe ori mai includem piureul de cartofi rămas și în diferite sosuri. Este chiar potrivit pentru a îngroșa sosurile.

Citește și: Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval

Ce conține rețeta de ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei

Pentru rețeta de față am optat ca umplutură doar pentru ardei gras și ciuperci champignon. Călite ușor cu o ceapă tocată mărunt și un cățel de usturoi sunt chiar delicioase ca umplutură. Aluatul de cartofi este preparat și cu puțină făină și ouă.

Citește și: Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Vă recomand cu încredere rețeta, pentru că este chiar perfectă pentru o gustare, sau pentru pachetul de a doua zi.

Dacă vă interesează preparatele cu ingrediente recondiționate, găsiți pe blog mai multe rețete.

Citește și: Salată de cartofi cu sos de muștar și smântână

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei.

Ruladă aperitiv cu aluat de cartofi și umplutură de ciuperci cu arde. porționată

Gătește Ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei

Timp de preparare

40

Nivel

mediu

Porții

12

Ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei porționată pe un tocător

Ingrediente

  • Pentru aluat de cartofi:
  • 650 gr piure de cartofi, nu foarte tare
  • 200 gr făină
  • 2 ouă medii + 1 albuș
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei gras, portocaliu
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de ulei
  • 30 gr unt
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2-3 picături de apă
  • semințe de mac
  • puțin ulei pentru întins aluatul

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului de ruladă, adăugăm peste piureul de cartofi făina amestecată cu praful de copt  și ouăle. Mai presărăm câte puțin piper și sare și amestecăm bine totul. Vom obține un aluat ușor moale și lipicios. Nu exagerăm cu adaosul de făină, însă reglăm consistența aluatului atât cât să-l putem întinde. În funcție de textura piureului adăugăm și făină.

Pentru umplutură, punem untul la topit într-o tigaie cu puțin ulei. Adăugăm o ceapă tocată fin și un căței de usturoi. Le amestecăm până când își schimbă culoarea, apoi adăugăm ciupercile feliate. Lăsăm ciupercile să se pătrundă până când se evaporă lichidul pe care îl lasă în tigaie. Adăugăm ardeii tăiați în fâșii, dar nu îi lăsăm decât puțin, atât cât să-și lase aroma în tigaie. Apoi lăsăm ingredientele la răcit.

Aluatul de cartofi îl întindem într-o foaie mai grosieră, pe hârtia de copt unsă cu puțin ulei. Îl întindem cu ajutorul mâinilor umezite cu ulei. Așezăm umplutura deasupra și îl rulăm.

Ungem aluatul deasupra cu gălbenuș de ou, diluat cu puțină apă și presărăm mac peste el.

Coacem delicioasa ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. O lăsăm să se răcească, apoi o feliem și o servim cu poftă, alături de un sos, de o salată, sau după preferințe.

Poate fi feliată și caldă, însă aluatul de cartofi cald lasă senzația de ușor necopt.