Pentru una dintre gustările zilei, dar mai ales pentru gustarea din pauza de masă de la serviciu, avem o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac.
Combinația ingredientelor din umplutura ruladei este foarte gustoasă, dar și consistentă. 2-3 felii de ruladă servite în pauza de masă de la muncă îți asigură sățietate pe o perioadă destul de lungă.
Aluatul este unul dospit preparat din ingrediente simple, ca și aluatul de pâine.
Și tot din aceeași categorie de rețete de aluaturi sărate, mai găsiți pe blog o rețetă de brioșă tricolora umplută. Este o brioșă, frumos colorată dar și deosebit de gustoasă, fiind umplută. Culorile sunt obținute natural pe bază de spanac, bulion de roșii și boia de ardei dulce.
Și tot din categoria aperitivelor, mai puteți încerca și rețeta de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Rețeta este simplă și delicioasă și poate fi preparată și atunci când ai în frigider multe alimente al căror termen de valabilitate se apropie de expirare.
Cum se prepară rețeta de ruladă împletită cu șuncă și spanac
Pentru rețeta de azi nu avem de pregătit decât aluatul și spanacul. Cât timp aluatul stă la dospit, ne ocupăm de pregătirea spanacului. Nu necesită decât un timp scurt de preparare la tigaie cu ceapă și usturoi.
Pentru un aspect mai plăcut, dar și un efect crocant, ungem aluatul cu ou și presărăm semințe de susan.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de aperitive pe bază de aluaturi umplute, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă împletită cu șuncă și spanac.