Pentru astazi ceva usor, rapid si simplu, simplu de facut, aceste rulouri de dovlecel cu prosciutto crudo ce pot fi servite ca aperitiv sau de ce nu, un pranz sau o cina usoara.
Sper sa le incercati pentru ca sunt absolut delicioase. Reteta am luat-o de aici, cu mici modificari.
Ingrediente:
- 3 dovlecei potriviti
- 100 g de prosciutto crudo (sau prosciutto cotto , sunculita)
- 200 g de crema de branza (tip philadephia)
- sare,piper
- patrunjel (sau chives)
Mod de preparare pentru rulouri de dovlecel cu prosciutto crudo:
Dovleceii spalati ii taiem felii subtiri pe care le saram si le lasam 15 minute .
Grilam apoi feliutele pe un gratar incins.
Le lasam sa se raceasca si preparam si compozitia cu care umplem rulourile. Punem intr-un bol crema de branza, prosciutto tocat marunt, sare si piper.
Amestecam pentru omogenizare si intindem pe feliile de dovlecei cu un cutit.
Rulam si asezam pe un platou.
Presaram patrunjel tocat (ideal ar fi daca aveti chives) si servim.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.