Pe lângă murăturile clasice, sau murăturile combinate, cu legume întregi, mai pregătim pentru iarnă și această Salată asortată de murături.
Este o salată în care se combină legumele feliate cu câteva mere și gutui feliate, boabele de la un strugure, ce se vor conserva în oțet.
Merg și în saramură, însă de această dată am ales varianta cu oțet.
Această salată asortată de murături merge servită ca atare, alături de friptura preferată.
Însă, noi o folosim și la diverse salate aperitiv, cu maioneză.
Se scurg bine toate ingredientele, se toacă mai mărunt și se amestecă cu maioneză.
Și dacă mai adăugăm și puțină pastă de hrean, iese o salată absolut grozavă.
Mai găsiți pe blog și:
Rețeta Murături picante în saramura
Reteta Murături asortate în saramură
Deci, dacă cele amintite au fost în saramură, era timpul să punem și unele în oțet.
Sunt mai sănătoase murăturile în saramură, după cum spun nutriționiștii.
Însă merg la fel de bine și cele în oțet, dacă nu abuzăm când le servim.
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.