Una dintre rețetele cu care ne delectăm în zilele de post cu dezlegare la pește este rețeta de salată de cartofi cu ton și măsline umplute. O preparăm des și în afara postului, dar mai adăugăm și ouă fierte ca la rețeta clasică de salată orientală.
Mai înlocuim, uneori, tonul cu hering sau cu alt tip de pește, iar măslinele verzi umplute le înlocuim cu măsline negre.
Ne plac astfel de rețete de salată pentru că sunt foarte versatile. Putem face o mulțime de combinații. Să nu uităm nici murăturile pe care le putem adăuga în astfel de salate. Castraveții murați sau gogoșarii în oțet sunt nelipsiți de multe ori din astfel de salate.
Mai găsiți pe blog și varianta cu paste la aceste rețete. Una dintre acestea este rețeta de paste fusilli cu ton și măsline. Iar dacă nu doriți salata de post, vă recomand să încercați rețeta cu maioneză. Este foarte gustoasă și se cere des repetată.
Cum se prepară rețeta de salată de cartofi cu ton și măsline umplute
Pentru rețeta de față ce avem mai greu de făcut, dacă putem spune așa, este să fierbem cartofii, să-i curățăm și să-i tocăm în cuburi. Apoi îi amestecăm cu celelalte ingrediente și ne putem răsfăța cu o gustare de post, cu pește. Este simplă și destul de rapid de preparat.
Dar mai găsiți astfel de rețete pe blog, cu cartofi sau alte legume și pește sau cu paste și pește, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de cartofi cu ton și măsline umplute.