Dupa rasfatul de week-end va propun sa-ncepem saptamana cu o salata usoara si simplu, simplu de facut, salata de fasole pastai cu ton. Rapid de preparat si cu putine ingrediente este ideala pentru un pranz sau o cina rapida.
Ingrediente:
- 500 g fasole pastai
- 150 g ton
- 60 g masline
- 2-3 linguri ulei extra virgin de masline
- sucul de la 1/2 lamaie
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare salata de fasole pastai cu ton
Curatam fasolea, o rupem bucati si o fierbem in jur de 13-15 minute, dupa care o trecem prin jet de apa rece, apoi o lasam sa se scurga intr-o sita.
Tonul il scurgem de ulei sau de sucul propriu si-l transferam intr-un bol. Adaugam si fasolea, maslinele, oregano, sare si piper. Sucul de lamaie il amestecam cu uleiul de masline si turnam emulsia peste celelalte ingrediente.
Amestecam delicat si putem servi. Simplu, rapid si delicios.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.