Pentru masa de Revelion, când este recomandat să se consume și pește, este chiar ideală această rețetă de salată de legume cu somon și maioneză.
Una dintre tradițiile românilor pentru masa de Revelion, sau mai bine zis, superstiții, este aceea de a consuma pește imediat după ora 12 AM. Semnificația acestei superstiții este că, dacă mănânci pește de Revelion, vei aluneca tot anul printre necazuri ca peștele prin apă.
Iar una dintre rețetele cu pește pe care v-o mai recomandăm, este rețeta de salată de ciuperci cu ton și castraveciori acri. Este o salată aperitiv cu gust acrișor care te cucerește de la prima înghițitură.
Mai puteți prepara și o rețetă de vafe din legume cu hering conservat. Este simplă și ușor de preparat. Iar vafele pot fi folosite ca suport pentru diferite creme aperitiv. Se pot garnisi cu câte o lingură de salată de icre, de cremă de brânză, pate, etc.
Cum se prepară rețeta de salată de legume cu somon și maioneză
Pentru salata de față procedăm ca la rețeta de salată de boeuf, dar în locul cărnii de vită punem somon afumat. În schimb, renunțăm la mazăre, iar maioneza o preparăm cu multă lămâie.
Putem servi salata în boluri, sau o montăm frumos pe platouri, folosind forme cilindrice. Este gustoasă, somonul afumat îi oferă un gust deosebit și o aromă plăcută.
Dacă mai doriți și alte rețete de gustări sau mâncăruri cu pește, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de legume cu somon și maioneză.