Salata de valeriana cu quinoa este preferata copilului meu si o prepar cu mare drag ori de cate ori am ocazia. Este o combinatie simpla si hranitoare, rapid de preparat.
Quinoa este un aliment cu multe proprietati benefice, contine proteine, vitamine, minerale, grasimi esentiale si este bine s-o consumam cat mai des.
Ingrediente:
- 50 g valeriana (fetaca,salata de camp)
- 50 g quinoa
- 3-4 rosii cherry
- 180 g ciuperci din conserva
- 2 linguri de ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru salata de valeriana cu quinoa:
Clatiti quinoa sub jet de apa rece si puneti-o la fiert in apa pentru 15 minute. Spalati si uscati salata, apoi transferati-o intr-un bol. Adaugati quinoa, rosiile taiate felii si ciupercile scurse bine.
Faceti o vinegreta din uleiul de masline cu zeama de lamaie, sarea si turnati-o peste ingredientele din bol. Amestecati delicat si mancati salata imediat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.