Site icon Rețete Fel de Fel

Salată de vinete cu roșii și brânză

Salată de vinete cu roșii și brânză, decorată cu susan, mărar verde și pătrunjel verde

Sunt atât de versatile rețetele de salată cu vinete încât nu epuizezi niciodată ideile. De data aceasta am preparat o rețetă de salată de vinete cu roșii și brânză. Este o rețetă simplă, cu ingredientele trase ușor la tigaie, în ulei cu usturoi și susan alb.

V-am prezentat anterior o rețetă de  salată de vinete cu ardei copți și roșii, care a avut mare succes. De data aceasta modul de preparare al ingredientelor este mai diferit, dar și combinația de ingrediente este alta.

Iar dacă doriți o rețetă de post cu o combinație interesantă de ingrediente, dar care fac echipă bună și sănătoasă, împreună, vă recomand rețeta de salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat. Combinația de avocado cu vinete este minunată, iar dovlecelul spiralat, adăugat proaspăt, a desăvârșit gustul salatei.

Sunt rețete mai deosebite, altceva decât clasicele rețete de salată de vinete cu maioneză.

Citește și: Parmigiana de vinete. Rețetă clasică din bucătăria italiană

Rețetă de salată de vinete cu roșii și brânză

Pentru rețeta de față vinetele nu se coc ci se trag la tigaie în puțin ulei aromat cu usturoi. La fel și roșiile, apoi, în uleiul respectiv se trag la tigaie și puține semințe de susan alb. Se presară brânză sărată pe deasupra și se decorează delicioasa salată cu mărar și pătrunjel, pentru un plus de prospețime. Este o rețetă de salată, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Dacă și voi adorați rețetele cu vinete, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete. Le descoperiți tastând cuvântul ”vinete” în caseta de căutare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos rețeta completă pentru salată de vinete cu roșii și brânză.

Exit mobile version