Semiluna cu nuca este o prajitura simpla si gustoasa pe care o mancam cu mare pofta in copilarie.
Reteta de semiluna cu nuca este destul de usoara. Se prepara cu ingrediente pe care le avem mereu la indemana si, daca va place nuca, va invit s-o incercati si voi 🙂 .
Ingrediente
- 4 oua
- 150 g zahar
- 150 ml ulei
- 160 g faina
- 1 lingurita de praf de copt
- un varf de lingurita de sare
- vanilie (pastaie,esenta sau zahar vanilat)
- 100 g nuci macinate
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare semiluna cu nuca
Intr-un bol puneti ouale,zaharul,sarea si vanilia.Mixati foarte bine compozitia pana cand se deschide la culoare si se dubleaza in volum .Adaugati uleiul in fir,mixand continuu iar apoi incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt (folositi-va de o spatula sau lingura).
Compozitia trebuie sa fie curgatoare dar sa lase urme in aluat.
Acoperiti o tava cu dimensiunile de 22×30 cm cu hartie de copt ,turnati aluatul si presarati nucile macinate deasupra.
Incalziti cuptorul la 180°C si coaceti prajitura 35-40 de minute.Faceti testul cu scobitoarea .
Scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca complet,pudrati-o cu zahar praf vanilat,apoi,cu o forma rotunda de inox( 6 cm diametru ) sau cu un pahar taiati semilunele.
La noi abia a rezistat doua zile,chiar daca este o prajitura simpla.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.