SIROP DE SOC

Ador socul cu parfumul lui inconfundabil si nu las sa treaca nici un an in care sa nu fac o tura-doua de socata ,una din bauturile mele preferate.Anul acesta am hotarat sa incerc si un sirop concentrat de soc,asfel incat sa ma pot bucura toata vara de gustul minunat  al unei minunate bauturi racoritoare .
Multumesc Ana Maria!

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 1,5 kg de zahar
  •  6-7 lamai (sucul si coaja)
  • 40 flori de soc

Mod de preparare sirop de soc
Scuturam bine florile si le scufundam de cateva ori in apa rece,apoi le lasam la scurs si le curatam de codite.

Intr-un vas mare punem apa,zaharul,coaja rasa si sucul lamailor,apoi adaugam si florile de soc .Punem la foc mic amestecand continuu pana ce zaharul este complet topit.Nu fierbem!

Acoperim vasul si-l lasam la macerat 3-4 zile in frigider.Apoi strecuram siropul obtinut si-l pastram in sticle la rece.Daca dorim sa pastram pentru iarna sterilizam sticlele.
Mie imi place mai dulce si am diluat in proportie de 1:4 sirop/apa si am servit cu felii de lime si lamaie.

*Daca doriti sa-l pastrati pentru iarna,scurgeti-l in sticle,capsati-le si fierbeti-le 25-30 de minute intr-o oala pe fundul carei ati pus un prosop de bucatarie.Lasati-le sa se raceasca in oala,apoi le scoateti.stergeti, etichetati si la camara cu ele ! 🙂
Delicios,parfumat,hidratant si racoritor,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

46 comentarii la “SIROP DE SOC”

    1. Aurora ma bucur ca e pe gustul tau.Multumesc si eu pentru vizita si pentru ca ai rupt un minutel din timpul tau pentru a-mi lasa un comentariu.Te pup si-ti urez o duminica frumoasa!

    2. Nu pot decat sa ma bucur Aurora,pentru mine e important ca ti-ai facut simtita prezenta,foarte putini o fac.O saptamana minunata iti doresc,pupici!

    3. Flory, am preparat siropul. A iesit foarte bun si aproape ca l-am baut pe tot :D. Trebuie sa mai preparrapid niste sticlute, pana nu se trec florile de soc. Iti multumesc inca o data pentru reteta!

    4. Ma bucur mult ca ti-a placut,sincera sa fiu siropul asta a luat locul socatei,imi place mult mai mult.Aici s-a cam trecut socul dar la anul fac si pentru iarna.Daca mai ai inca soc e pacat sa nu mai faci o tura,e prea bun :)!Pupici multi! <3

    1. Any din fericire aici se gaseste peste tot soc si nu trece nici un an fara sa fac socata.Ideea de sirop mi-a placut si iata ca am testat si reteta asta,o minune!Bacioni

    1. Dia mie nu-mi scapa nici un an fara sa fac socata,e bautura mea preferata.Sper sa-i placa micutei tale siropul,nu e acidulat ca si socata dar e foarte bun si racoritor.Pupici

  1. Sirop de soc tot cumpar de aici, ar tb sa incerc si eu, pana acum doar socata am facut.Tot astept sa se faca socul ca inca nu a inflorit nici el nici salcamii.
    Arata tare bine siropul, dar cam cat se poate conserva?Ar merge sa zicem sa fac sa am pana la anul?

    1. Johanna eu il tin la frigider dar daca vrei sa-l tii mai mult poti sa-l pui in sticle si sa-l sterilizezi,asa sigur tine destul de mult timp,pana la anul :)!Pupici

  2. Chiar azi am sa incerc sa il prepar…sper sa reusesc! Multumesc frumos pentru reteta te pup florentina:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.