De cate ori prepar smochine cu prosciutto si gorgonzola ma gandesc la Maya si ii multumesc de fiecare data .In general nu ma omor dupa branzeturile cu mucegai dar aici chiar merge gorgonzola, armonia de gusturi si arome este pur si simplu divina.
De obicei imi place gustarea asta calda ,dar si rece este foarte buna,se poate servi si ca aperitiv,dar atunci le prefer negatite.
Ingrediente :
- 5 smochine mari
- 5 felii de prosciutto crudo
- o bucatica de gorgonzola (eu am folosit gorgonzola cu mascarpone )
- ulei de masline
- otet balsamic
Mod de preparare reteta de smochine cu prosciutto si gorgonzola
Punem forma la cuptor pentru 10 minute la 200 °C.Servim smochinele calde cu cateva picaturi de otet balsamic si ulei extravirgin de masline.
Dupa cum am spus si mai sus,daca le pregatiti pentru un aperitiv,le puteti lasa negatite,sunt excelente si asa.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.