Dulciuri

Sos caramel. Reteta simpla si delicioasa

Cred ca nu este iubitor de dulce care sa nu adore deserturile cu sos caramel, cum ar fi o tarta cu caramel, o prajitura, tort, sau inghetata.

Noi pregatim adesea sos caramel, pentru ca ne place sa-l avem la indemana in frigider pentru a-l combina cu diverse dulciuri.

Il adoram pe clatite , inghetata ,fel de fel de tarte sau alte prajiturele .

De-a lungul timpului am incercat diverse variante dar reteta de fata ne-a placut cel mai mult.

Sos caramel

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 300 ml smantana pentru frisca (nu frisca lichida vegetala )
  • o lingurita rasa de sare de mare (optional )

 

Mod de preparare pentru reteta sos caramel

 
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul la foc mic-mediu pana capata o culoare rosiatica (atentie sa nu-l ardeti ).
Adaugati apoi untul si amestecati cu un tel ,apoi turnati cu atentie si smantana pentru frisca.
Din acest moment fierbeti cam 5-10 minute ,depinde de consistenta pe care o doriti.Eu il las maxim 5 minute pentru ca imi place ca sa fie sosul mai fluid .Oricum se va mai ingrosa dupa racire datorita untului din compozitie .
Lasam sosul sa se raceasca complet si-l turnam intr-un borcan pe care il pastram la frigider .
Pentru un sos caramel usor sarat adaugati o lingurita rasa de sare de mare (fleur de sel ) sau alta sare mai grunjoasa pe care o adaugati dupa ce puneti untul si smantana pentru frisca.
Sos caramel
Sos caramel
Sos caramel

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.