Paste / Orez

Spaetzle cu pui și sos de ciuperci

Pot să vă asigur că această rețetă de Spaetzle cu pui și sos de ciuperci a fost peste așteptări de gustoasă.

Când ne dorim un preparat rapid, dar și gustos și sățios, prima data ne gândim la paste. Și ne mai gândim la ce asocieri putem să facem cu ele.

Ne plac și pastele cu sos roșu și carne, dar le preferăm pe cele în sosuri albe cu brânzeturi.

Le mai preferăm, în mod deosebit pe cele cu multe legume.

Și salatele reci cu paste sunt interesante.

Rețetă de Spaetzle cu pui și sos de ciuperci

La rețeta de față sosul din ciuperci cu puțină ceapă roșie, usturoi și smântână, condimentat cu nucșoară și chimen a fost grozav de bun.

Iar spaetzlele și pieptul de pui s-au combinat perfect cu așa delicios sos.

Puțin parmezan adăugat la final, sau chiar în timpul serviri le dă un plus de savoare.

Interesant la acest sos este că transformăm ciupercile și ceapa într-o pastă fină cu ajutorul blenderului.

Apoi adăugăm smântână și cremă de brânză. Obținem un sos mai dens și destul de cremos în care se vor scălda și hidrata pastele.

Este o rețetă destul de simplă și rapidă, potrivită pentru o cină în familie.

Din aceeași categorie de rețete vă mai recomand de pe blog și: Rețeta de spaghete cu praz și ciuperci.

Iar dacă optați pentru paste cu sos roșu vă recomand Rețeta de spaghete cu roșii și busuioc.

Dar găsiți pe blog o secțiune ”Paste/Orez” de unde vă puteți alege rețeta care vă inspiră.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!

Spaetzle cu pui și sos de ciuperci

Gătește Spaetzle cu pui și sos de ciuperci

Timp de preparare

40 min

Porții

8

Spaetzle cu pui și sos de ciuperci în vas roșu cu furculiță

Ingrediente

  • 400 gr spaetzle cu ou
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 25-30 gr unt
  • 350 gr ciuperci din conservă
  • 400 ml smântână de gătit cu 20% grăsime
  • 150 gr cremă de brânză
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • nucșoară
  • chimen măcinat
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Mai întâi porționăm pieptul de pui în fâșii pe care le condimentăm cu sare și piper și le tragem la tigaie în ulei încins, cu puțin unt.  Adăugăm și un cățel de usturoi tăiat rondele pentru un plus de aromă.

Apoi, transferăm carnea în alt vas și o păstrăm la cald, acoperită.

Între timp ne ocupăm de sosul de ciuperci cu smântână și brânză.

În grăsimea din tigaie adăugăm ceapa tocată și ciupercile scurse și le călim, amestecându-le constant. Adăugăm și al doilea cățel de usturoi tocat rondele și puțin unt. Când se întrepătrund bine gusturile, transformăm totul într-o pastă cu ajutorul blenderului.

Spaetzlele le fierbem în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Din apa în care fierb mai adăugăm și la sosul de ciuperci pentru a-l mai dilua, după care adăugăm smântâna lichidă.

Condimentăm sosul de ciuperci, după gust, cu sare, piper, nucșoară și  chimen măcinat. Adăugăm și crema de brânză, apoi pastele scurse și bucățile din piept de pui.

Mai fierbem delicioasele spaetzle cu pui și sos de ciuperci pentru 5-6 minute, timp în care mai asezonăm gustul cu condimente. După stingerea focului, acoperim vasul și lăsăm pastele să se mai hidrateze în sos.

Servim pastele cu pui și sos de ciuperci presărate cu fulgi de parmezan și verdeață tocată.

Să vă fie de folos!