Paste / Orez

Spaghetti alla putanesca. Reteta italiana

Pastele fac parte regulat din meniul nostru iar acestea sunt  in topul preferintelor mele.Combinatia de ingrediente este grozava iar rezultatul pe masura, asadar nu ezitati sa incercati spaghetti alla putanesca.

Ingrediente:

 

  • 200 g spaghetti
  • un varf de ardei iute
  • 2-3 bucati de ansoa
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 300-350 g rosii cherry
  • 2 linguri de capere
  • 100 g masline negre
  • oregano uscat
  • sare si piper proaspat macinate

 

Mod de preparare pentru reteta spaghetti alla putanesca:

 

Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ansoa,usturoiul tocat si ardeiul iute .
Amestecam continuu 2-3 minute dupa care adaugam rosiile taiate pe jumatate,caperele (desarate  in apa calduta daca sunt din cele pastrate in sare) ,oregano ,un praf de sare,piper si maslinele.
Intre timp fierbem si saghetele in apa cu sare atat cat scrie pe ambalaj,de preferat sa fie al dente.
spaghetti alla putanesca
Mai fierbem inca 10-15 minute (eu le las maxim 10 minute pentru ca imi plac rosiile doar putin moi ) apoi amestecam compozitia obtinuta cu spaghetele fierte si scurse de apa.
Servim imediat cu oregano presarat deasupra.
Spor la treaba si pofta buna!
spaghetti alla putanesca
Dacă nu mai știți ce să gătiți pentru o gustare sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei, încercați rețeta de frittata cu de toate. Este un preparat inspirat din bucătăria italiană, consistent, gustos și foarte sățios.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.