Daca tot s-a deschis sezonul verdeturilor,va propun sa-ncercati o delicioasa placinta greceasca cu spanac si branza feta, adica celebra spanakopita.
Am testat-o si eu multumita Provocarii secrete, gazduita de Gabriela-Culoare si savoare, prin blogul pe care mi l-a dat spre rasfoire in aceasta luna, Mica’s blog.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta (400 g )
- 1 kg spanac proaspat (sau 750 g congelat)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 praz mic
- 1 ceapa mare
- 400 g branza feta (telemea de oaie sau vaca)
- 3 oua
- sare si piper proaspat macinate
- o legatura marar tocat
- 60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns
Mod de preparare pentru reteta spanakopita:
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.