Din retetele preferate ale copilului meu va aduc o salata calda de sparanghel la tigaie cu naut si rosii. Este o combinatie atat de simpla si gustoasa, incat o veti repeta de multe ori. Nu mai spun ca se prepara foarte rapid, este satioasa si va va salva in perioadele incarcate cand n-aveti timp de stat in bucatarie.
Ingrediente:
- 500 g sparanghel
- 250 naut fiert
- 150 g rosii cherry prunisoare sau 2 rosii normale
- 2-3 linguri de ulei de masline
- sare dupa gust
- un varf de lingurita praf de usturoi
- seminte de susan
Mod de preparare pentru reteta de sparanghel la tigaie cu naut si rosii:
Intai ne ocupam de sparanghel. Rupeti partea mai tare de jos. Spalati-l si taiati-l in bucati mai mari sau mai mici, dupa cum vreti. Eu nu l-am bucatit prea mult si l-am taiat pe jumatate.
Intr-o tigaie adanca incingeti uleiul si puneti sparanghelul si sare dupa gust. Rumeniti-l usor cateva minute,scuturand din cand in cand tigaia.Trebuie sa se inmoaie usor dar sa ramana si crocant.
Adaugati rosiile taiate pe jumatate, praful de usturoi,iar dupa ce s-au inmuiat usor,adaugati nautul.
Amestecati delicat sau scuturati tigaia pentru a nu strivi legumele. Mai lasati un minut doua si salata este gata. Serviti-o decorata cu seminte albe de susan.
Somn usor si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.