Site icon Rețete Fel de Fel

Spirale cu mere si stafide

Nu este prima data cand fac aceste spirale cu mere si stafide ,le vazusem de mult timp pe site-ul  retetecalamama.ro si le-am incercat imediat,rezultatul fiind cel scontat.

Mere si scortisoara, o combinatie  simpla si banala dar extrem de buna si aromata .N-as refuza niciodata un desert care le contine,mai ales ca imi plac in aceeasi masura.Adaosul de stafide ii da un plus de savoare si impreuna cu aluatul moale si pufos in care sunt invaluite,duc la un rezultat final absolut minunat.

Daca nu le-ati incercat pana acum,vi le recomand cu mare drag,sunt delicioase si va asigur ca nu va puteti opri doar la una  :).

Multumesc ,Laura !

 

Ingrediente:

 

  • Aluat
  • 450 g  faina
  • 1 ou
  • 40 ml ulei
  • 220 ml iaurt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat( am folosit Bourbon )
  • 7 grame  drojdie deshidratata
  • ulei pentru uns aluatul
  • Umplutura
  • 3 mere mari ( 600 g )
  • 3 linguri de zahar (60 g )
  • 2 linguri cu varf de stafide ( 50 )
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • un galbenus + 1 lingura de lapte pentru uns
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare pentru reteta spirale cu mere si stafide

 

Oul l-am amestecat intr-un bol cu sarea ,zaharul,uleiul si zaharul vanilat ,apoi am turnat iaurtul.Faina am cernut-o in alt bol ,am pus drojdia uscata si am inceput sa framant incorporand ingredientele amestecate anterior.Am uns apoi aluatul obtinut cu o pelicula de ulei (aproximativ 2 linguri) si l-am lasat la crescut intr-un loc caldut.
Merele curatate si taiate cubulete mici le-am pus la calit impreuna cu zaharul si stafidele.Daca aveti mere fara prea mult suc,ca ale mele,mai adaugati cateva linguri de apa.Cand au last un pic de lichid,adaugati amidonul dizolvat cu cateva linguri de apa ,lasati sa dea in clocot , stingeti focul ,adaugati scortisoara si apoi lasati sa se racesca.

Cum pregatim aluatul

Cand aluatul a crescut,il punem pe masa de lucru unsa cu ulei si intindem o foaie rotunda de aprox. 1 cm grosime,pe care o taiem de la margine catre mijloc in opt locuri,apoi pliem catre mijloc partile opuse pana obtinem iar o bila pe care  lasam sa se odihneasca 5-10 minute.
Intindem apoi bila de aluat cu sucitorul pana obtinem un dreptunghi,pe care repartizam toata umplutura.
Pliem aluatul in trei,apoi ( cu un cutit bine ascutit cu lama subtire) taiem felii de aproximativ 2 cm latime.

Rasucim feliile ,le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul amestecat cu lingura de lapte.

Incingem cuptorul la 200 °C si bagam spiralele,iar dupa 10 minute reducem la 180 °C si coacem inca vreo 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
Sunt delicioase calde dar si reci sunt la fel de bune.Le-am presarat deasupra zahar pudra.

Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version